HATAY / HASSA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Girne Mah. Lise Cad. No18
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin temel ilke ve amaçlarına göre insan yetiştirmek, çağdaş bir eğitim seviyesini yakalayan bir eğitim yaparak öğrencilerimize çağdaş, ilerici fikri ve vicdanı hür bir eğitim vermek, okulumuzu ve çocuklarımızı olanaklar çerçevesinde günün ve çağın koşullarına uygun bir eğitim ve öğretim almasını sağlamak,
Misyon
MLO standartlarına ulaşabilme, her çocuğun kendisini gerçekleştirmesine imkanlar sağlanarak hem kişilik, hem akademik yönden en üst başarıya ulaşmalarını sağlamak, Okul Aile Birliği ile çalışarak okulun ihtiyaç duyduğu her türlü eksiklerini gidermek, bütün okul ailesine 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak, her çocuğun değişik ilgi ve gereksinimlerini karşılayacak olanakların sunmak, ve tüm bu hedeflere ulaşırken kendine güvenen ve güçlü bir ekiple çalışmak.
08.20-12.00 13.00-14.35
Gaziantep 100 km. - Kahramanmaraş 90 km. - Hatay 80 km.
Merkez nüfus: 9.250 - Toplam nüfus: 54.000 - İlçemizin 5 beldesi bulunmaktadır.
Hatay İl Merkezine 80 km. uzaklık. Hassa İlçe merkezindedir.
1-Fatih projesi 2-Güvenli İnternet 3-KDK Çocuk İnterneti Sayfası
Diğer Hususlar
01.09.1983 tarihinde 5 derslikli olarak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu açılmıştır. Okulumuz 1997-1998 Eğitim öğretim yılında, Kesintisiz 8 yıllık İlköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Öğrenci sayısındaki artışlar nedeniyle 10.03.1999tarihinde 12 derslik ek bina yapılmıştır. Zorunlu Eğitim öğretimin 4+4+4 dönüştürülmesiyle okulumuz tekrar ilkokula dönüştürülmüştür. Bünyesinde İlkokul, özel öğretim alt sınıfı ve yabancı uyruklu öğrencilerin uyum eğitimi sınıfı yer almaktadır.