HATAY / HASSA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Haz

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin ardından, eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda ikinci dönem, bir masa etrafında birlik ve beraberlik içerisinde yapılan kahvaltı eşliğinde kapandı.

Ock

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı birinci dönemi 20 Ocak Cuma günü tamamlandı. Hep beraber karne heyecanı yaşadık. İkinci dönem 6 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

1/D Sınıfı olarak harfleri tamamladık. 1/D Sınıfı artık okuyor ve yazıyor.

Ock

4-D Sınıfımızın Kurtuluş Savaşı'nda Cepheler Çalışması . Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimizin ellerine sağlık.

Ock

4. sınıf spor dalı eğitimi projesi kapsamında okulumuzun 4. sınıf öğrencilerine tenis dersleri verilmektedir.

Ara

Her dizesinde inanç, iman, cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, "Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası" olarak ilan edilmiştir. Bu vesile ile bizler de MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU olarak İstiklal Marşımızın şairi MEHMET AKİF ERSOY'u andık.

Ara

Atasözleri ve deyimlerimizin akıllarda daha iyi kalmasını sağlamak ve anlamını öğrencilere eğlenceli bir dille anlatabilmek amacıyla 4/A sınıfımızın hazırlamış olduğu üç boyutlu çalışması.

Görsellerde yer alan deyimlerimiz ve atasözlerimiz:

-Gözden Düşmek

-Küplere Binmek

-Gözü Yükseklerde Olmak

-Dil Dökmek

-İki Karpuz Bir Koltuğa Sığmaz

-Damlaya Damlaya Göl Olur

-Denize Düşen Yılana Sarılır

-Göz Dikmek

-Göze Girmek

Ara

Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için yapılan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ara

Kaymakamlığımız tarafından planlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülük ettiği "Ben Okuyorum, Hassa Okuyor " yaygın okuma projesi okulumuz öğrenci ve velilerinden yoğun ilgi görüyor. Her geçen gün ailecek ve büyük bir zevkle kitap okuyan ailelerimize yenileri ekleniyor.

Derin Özlem, Sevgi ve Saygıyla

1881-193∞